Zeleninové mini quiche
- Recept od coolinarika.com -Lahodné mini quiche plněné tuňákem a strouhaným ementálem si nejlépe vychutnáte jako předkrm. Pokud máte raději zeleninu, můžete tuňáka nahradit chřestem.
![Zeleninové mini quiche](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2a4b5da4-631f-11eb-a012-0242ac12004c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Z mouky a studeného másla nakrájeného na kousky připravíme za použití elektrického mixéru těsto. Jakmile se suroviny spojí v hrudkovitou směs, osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Mícháme, dokud nezískáme hladké těsto. Pokud je to nutné, zpracujeme těsto rukama. Hotové těsto si položíme na vál vysypaný moukou a vyválíme na tenký plát. Vykrojíme 24 koleček o průměru cca 9 cm. Kolečka vložíme do formy na muffiny a jemně vmáčkneme dovnitř.
Náplň
Jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky a smícháme s tuňákem a strouhaným ementálem. Takto připravenou směs vložíme do připravených košíčků z těsta. Smícháme vejce, smetanu a Podravka Natur přísadu do jídel Středomořskou. Směs klademe jako poslední vrstvu na náplň. Nakonec posypeme strouhaným parmezánem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 25 minut.
Servírování: Podáváme jako předkrm nebo jako fingerfood.
Rada: Jarní cibulku můžete nahradit pórkem.