Zagorská bramborová polévka

Připravte si bramborovou polévku tak, jak ji neznáte. Zakysaná smetana polévce přidá na zajímavosti a určitě vás příjemně překvapí.

  • 40 min
Zagorská bramborová polévka

Ingredience

  • 700 g brambor
  • 20 g másla
  • 50 g uzeného nebo slaniny
  • 50 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 malá lžička škrobové moučky
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • majoránka
  • bobkový list
  • nové koření
  • sladká mletá paprika

Příprava

  1. Oloupané brambory rozkrájíme na kostky.
  2. Na másle opečeme cibulku, přidáme nakrájené uzené a brambory. Hrnec odstavíme, přidáme červenou papriku a přidáme 1,2 l vody, poté pokračujeme ve vaření.
  3. Přidáme Podravka Natur přísadu do jídel, bobkový list, majoránku, rozmělněný česnek a nové koření. Vaříme na mírném ohni, dokud brambory nezměknou.
  4. Vytáhneme bobkový list a polévku rozmixujeme.
  5. Smícháme škrobovou moučku se zakysanou smetanou, přidáme do polévky a vše krátce povaříme.

Servírování: Před podáváním polévku jemně posypte nasekanou petrželovou natí.

Rada: Servírujte spolu s opečenými chlebovými kostičkami, které poté vhoďte do polévky.