Kuře s jemnou středomořskou omáčkou

Tyto kouzelné kuřecí kousky restované s hráškem a rajčaty, podávané s bramborovými noky a sypané strouhaným sýrem jsou předurčeny k tomu, aby se staly další klasikou na vašem stole.

  • 25 min
Kuře s jemnou středomořskou omáčkou

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 200 g mraženého hrášku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml pasírovaných rajčat Podravka
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
  • 2 balení noků
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce Podravka přísady

Příprava

  1. V pánvi zahřejte olej a orestujte kuře nakrájené na kousky.
  2. Smíchejte utřený česnek s mraženým hráškem. Prohřejte a přimíchejte pasírovaná rajčata.
  3. Ochuťte Podravka přísadou, přidejte víno a vařte na mírném ohni 5 – 10 minut.
  4. Dle chuti osolte a opepřete. Před podáváním posypejte nasekanou petrželkou.

Servírování: Kuře podávejte s vařenými bramborovými noky a posypané strouhaným parmezánem.

Rada: Pokud máte rádi omáčku hustější, přidejte lžičku škrobu rozmíchanou v trošce vody.