Kuře s jemnou středomořskou omáčkou
- Recept od coolinarika.com -Tyto kouzelné kuřecí kousky restované s hráškem a rajčaty, podávané s bramborovými noky a sypané strouhaným sýrem jsou předurčeny k tomu, aby se staly další klasikou na vašem stole.
Příprava
V pánvi zahřejte olej a orestujte kuře nakrájené na kousky. Smíchejte utřený česnek s mraženým hráškem. Prohřejte a přimíchejte pasírovaná rajčata. Ochuťte Podravka přísadou, přidejte víno a vařte na mírném ohni 5 – 10 minut. Dle chuti osolte a opepřete. Před podáváním posypejte nasekanou petrželkou.
Servírování: Kuře podávejte s vařenými bramborovými noky a posypané strouhaným parmezánem.
Rada: Pokud máte rádi omáčku hustější, přidejte lžičku škrobu rozmíchanou v trošce vody.