Špagety v zelené omáčce
- Recept od coolinarika.com -Jestli znáte všechny recepty na těstoviny už zpaměti, mile vás překvapí, tato nová receptura. Chuť parmezánu, piniových oříšků a mangoldu by Vás měla jenom nalákat. Věřte, že tyto špagety v zelené omáčce si Vás úplně podmaní.

Příprava
Na olivovém oleji orestujte na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené malé cukety, nakrájený řapíkatý celer a nasekaný česnek. Mangold krátce povařte v mírně osolené vodě, sceďte, nasekejte a přidejte k orestované zelenině, vše posypte Podravka Natur přísadou, zázvorem a poduste asi 5 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří. Před koncem vaření přimíchejte mleté piniové oříšky a parmezán. Špagety uvařte podle návodu na obalu, sceďte a zamíchejte do připravené omáčky.
Servírování: Špagety podávejte teplé s nastrouhaným parmezánem.
Rada: Podle chuti můžete do omáčky přidat 50 ml bílého vína.