Pikantní kyselá polévka
- Recept od coolinarika.com -Budeme připravovat jedno z nejpopulárnějších čínských jídel – pikantní kyselou polévku... Potřebujeme základní složky čínské národní kuchyně: shiitake houby, bambusové výhonky, vepřové nebo kuřecí maso a jenom 30 minut času.
Příprava
Maso nakrájejte na proužky, posolte a posypejte lžící škrobové moučky. Na zahřátém oleji opečte maso dozlatova. Přelijte vodou, a když se začne vařit, přidejte nakrájené houby, bambusové výhonky, Podravka přísadu do jídel, sójovou omáčku, pepř a ocet. Zbylou škrobovou moučku rozmíchejte v trošce vody a přimíchejte do polévky. Přidejte na kostičky nakrájený sýr tofu, krátce povařte a přidejte sezamový olej.
Servírování: Podávejte horké, posypané mladou cibulkou, nakrájenou na malá kolečka.
Rada: Vepřové můžete nahradit kuřecím masem.