Pikantní kyselá polévka

Budeme připravovat jedno z nejpopulárnějších čínských jídel – pikantní kyselou polévku... Potřebujeme základní složky čínské národní kuchyně: shiitake houby, bambusové výhonky, vepřové nebo kuřecí maso a jenom 30 minut času.

  • 30 min
Pikantní kyselá polévka

Ingredience

  • ½ lžičky soli
  • 300 g vepřového masa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 100 g čerstvého tofu
  • 3 lžíce čínského octa
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky Podravka Natur přísady do jídel
  • 150 g bambusových výhonků
  • 50 g čerstvých hub shiitake
  • 1,2 l vody
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce škrobové moučky

Na posypání

  • 2 mladé cibulky

Příprava

  1. Maso nakrájejte na proužky, posolte a posypejte lžící škrobové moučky.
  2. Na zahřátém oleji opečte maso dozlatova. Přelijte vodou, a když se začne vařit, přidejte nakrájené houby, bambusové výhonky, Podravka přísadu do jídel, sójovou omáčku, pepř a ocet.
  3. Zbylou škrobovou moučku rozmíchejte v trošce vody a přimíchejte do polévky.
  4. Přidejte na kostičky nakrájený sýr tofu, krátce povařte a přidejte sezamový olej.

Servírování: Podávejte horké, posypané mladou cibulkou, nakrájenou na malá kolečka.

Rada: Vepřové můžete nahradit kuřecím masem.