Hustá květáková polévka

Polévka s francouzským “štychem” spojila květák a pórek jako úvod k večeři, která by mohla být zakončena – can-canem! Nebo aspoň několika romantickými francouzskými slovíčky?

  • 40 min
Hustá květáková polévka

Ingredience

  • 500 g květáku
  • 200 g pórku
  • 1 svazeček petrželky
  • 100 ml smetany na vaření
  • 100 g mrkve
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • 20 g másla

Příprava

  1. Květák, mrkev a pórek nakrájejte na větší kusy a dejte vařit do osolené vroucí vody.
  2. Vařte 15 minut a před koncem přidejte nakrájenou petrželku.
  3. Zeleninu sceďte a ještě teplou rozmixujte v elektrickém mixéru, postupně přidávejte trochu teplé vody, ve které se zelenina vařila.
  4. K rozmixované zelenině přidejte asi 700 ml vody, Podravka přísadu do jídel, muškátový oříšek, máslo a krátce povařte.
  5. Smetanu smíchejte se škrobovou moučkou, vmíchejte do polévky a krátce povařte.

Servírování: Polévku podávejte s kostičkami opečeného chleba.

Rada: Polévka bude ještě chutnější, když před podáváním přimícháte trochu citronové šťávy.