Rýžové kuličky
- Recept od coolinarika.com -Říká se, že rýže je strážkyní štíhlé linie, takže nemusíte mít obavy z rýžových kuliček. Jsou výborné jako příloha i jako teplý předkrm – vždy chutné, zdravé a rychlé na přípravu.
![Rýžové kuličky](https://podravkaiovariations.azureedge.net/4647ff4e-631f-11eb-8dec-0242ac120061/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Na másle opečeme nasekanou cibuli, přidáme propláchlou rýži a vše spolu cca 1 minutu dusíme. Poté přidáme šafrán, zalijeme vodou, ochutíme Podravkou Natur a společně dusíme ještě 5 min. Hrnec s rýží odstavíme z plotny, přidáme nastrouhaný parmezán, scezený čerstvý sýr, nasekanou bazalku, dáme do chladna přikryté cca na 2 hodiny. Do směsi vmícháme 50g mouky, vejce, řádně promícháme a vytvarujeme kuličky. Vyválíme je ve zbytku mouky a fritujeme (či smažíme na pánvi ve velké vrstvě oleje) přibližně 5 minut. Osmažené kuličky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Servírování: Podáváme jako teplý předkrm, přílohu či hlavní chod s oblíbeným salátem.