Goranská náplň

Pokrmy goranského regionu v Chorvatsku jsou osobité a chutné. Těžko uhádnout zdali se jejich tajemství skrývá v nadmořské výšce, zručnosti místních kuchařů či receptuře předávané z generace na generaci. Ale proč vlastně pátrat po příčině? Pojďme si užít výsledek.

  • 90 min
Goranská náplň

Ingredience

  • 12 vajec
  • 50 g slaniny
  • 250 g šunky
  • 150 g suchého pečiva
  • 100 g mladé cibulky
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžíce Podravky ochucovadla
  • máslo
  • strouhanka

Příprava

  1. Do rozšlehaných vajec přidáme Podravku, pepř, nakrájenou cibulku a šunku.
  2. Slaninu a suché pečivo nakrájíme na kostičky a přimícháme je do směsi vajec.
  3. Zapékací formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vylijeme připravenou směs.
  4. Formu přikryjeme hliníkovou fólií a 50 minut pečeme ve troubě předehřáté na 200 °C.

Servírování: Hotovou goranskou náplň nakrájíme na tenké plátky a servírujeme společně se šunkou, sýrem, křenem a mladou cibulkou.

Rada: Dle vlastní chuti můžete do náplně přidat také houby.