Goranská náplň
- Recept od coolinarika.com -Pokrmy goranského regionu v Chorvatsku jsou osobité a chutné. Těžko uhádnout zdali se jejich tajemství skrývá v nadmořské výšce, zručnosti místních kuchařů či receptuře předávané z generace na generaci. Ale proč vlastně pátrat po příčině? Pojďme si užít výsledek.

Příprava
Do rozšlehaných vajec přidáme Podravku, pepř, nakrájenou cibulku a šunku. Slaninu a suché pečivo nakrájíme na kostičky a přimícháme je do směsi vajec. Zapékací formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vylijeme připravenou směs. Formu přikryjeme hliníkovou fólií a 50 minut pečeme ve troubě předehřáté na 200 °C.
Servírování: Hotovou goranskou náplň nakrájíme na tenké plátky a servírujeme společně se šunkou, sýrem, křenem a mladou cibulkou.
Rada: Dle vlastní chuti můžete do náplně přidat také houby.