Bílá treska
- Recept od coolinarika.com -Proč o letošním Silvestru nezkusit snadný recept s bílou treskou? Ochutnejte třeba hustou polévku s kousky této vynikající ryby.
![Bílá treska](https://piovariations.cdn.podravka.net/b905cc2e-63b9-11eb-aab2-0242ac12006b/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Sušenou tresku bez ocasu a ploutví jemně poklepejte paličkou, aby se urychlil proces namáčení a vložte alespoň na dva dny do nádoby s dostatečným množstvím vody. Vodu během dne několikrát vyměňte. Takto připravenou tresku pak vařte s nakrájenou cibulí, celým pepřem, česnekem, bobkovým listem a Podravka Natur přísadou do jídel dokud tzv. nepůjde od kosti. Tresku vyjměte a až vychladne, opatrně odstraňte kosti i kůži. Brambory nakrájené na kostky uvařte ve vývaru, který vám zůstal z vaření tresky. Uvařené brambory přidejte k tresce, v případě potřeby i s trochou vývaru a promíchejte. Přidejte česnek, nasekanou petrželku, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme, aby se ryba rozpadla na kousky. Na závěr přidáme mléko a vše společně ještě krátce povaříme.
Servírování: Připravenou tresku podáváme jako předkrm teplou nebo studenou s toustem.
Rada: Prsty z uvařené tresky odstraňte kosti a kůži. Malým ostrým nožem odstraňte tmavé skvrny, aby ryby a polévka zůstaly bílé.