Dušené hovězí na červeném víně s houbami
- Recept od coolinarika.com -Bouquet garni, svazeček kořenicích bylinek, je ideální ke kořenění jídel jako guláš a polévky, takže ho klidně použijte i na následující jídlo. Po provaření svazeček vyjměte, a jako přílohu podávejte bramborovou kaši.

Příprava
Na lžíci oleje krátce opečte na proužky nakrájenou slaninu, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a krátce orestujte. Přidejte prolisovaný česnek, na čtvrtky nakrájené houby, Podravka Natur přísadu do jídel a pepř, a duste na mírném ohni, až se tekutina vypaří. Odstraňte z ohně. Maso nakrájejte na kostičky a obalte v mouce. Na zbylém zahřátém oleji a másle opečte pomoučené maso. Zalijte vínem a koňakem, přidejte tymián a bobkový list, svázané kuchyňskou nití. Maso duste v poklopené nádobě na mírném ohni asi 90 minut za občasného míchání a podlévání vodou. Přidejte restované houby a společně poduste ještě asi 10 minut, a nakonec posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.
Servírování: Podávejte teplé s bramborovou kaší.
Rada: Pour hot water over the small onions and let stand shortly so that you may remove the scale more easily.