Chilli con carne
- Recept od coolinarika.com -To nejlepší chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. S kouskem hořké čokolády je tím nejlepším jídlem při posezení s přáteli.
Příprava
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mleté maso a zvolna opékáme. Z pálivých papriček vyndáme semínka, nakrájíme na kolečka a přidáme ke směsi spolu s bobkovým listem a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme. Přidáme uvařenou fazoli, kterou jsme připravili podle návodu, promícháme a přidáme koření Podravka přísada do jídel Chilli. Na závěr přidáme cukr a cayenský pepř. Všechno dobře promícháme, dle potřeby můžeme přidat vodu. Vše vaříme ještě asi 10 minut.
Servírování: Podáváme teplé s čerstvým pečivem.
Rada: Pokud nemáte rádi ostrá jídla, stačí vynechat chilli papričky. Je totiž škoda, abyste přišli o tak výbornou pochoutku. Tajná ingredience: na konci přidejte 2 čtverečky hořké čokolády.