Kuřecí prsa v pomerančové omáčce
- Recept od coolinarika.com -Chorvat Dennis Valčić žije více jak třicet let v australském městě Canberra. Vydal knihu o chorvatské kuchyni, dopustit ale nedá ani na kuchyni typickou pro Austrálii. Toto je jeden z jeho oblíbených receptů.
Příprava
Kuřecí filety naklepeme, posypeme z obou stran Podravka přísadou a potřeme hořčicí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a polovinu másla, maso pečeme na mírném ohni, z každé strany asi 8 minut. Potom maso dáme na talíř. Do stejné pánve vložíme zbytek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, cukr a za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty. Přidáme škrobovou moučku smíchanou s trochou vody a nakonec tenká kolečka pomeranče. Vše ještě krátce povaříme a omáčku dle potřeby zředíme vodou a osolíme.
Servírování: Podáváme s vařenou rýží nebo různými druhy vařené zeleniny.
Rada: Hotová kuřecí prsa ozdobte nakrájenými plátky pomeranče a zelenou přízdobou.