Polévka z pečených rajských jablíček
- Recept od coolinarika.com -Výborná polévka pro horké letní dny! Tělu dodá dostatečné množství minerálů a vitamínů, ale především potěší všechny mlsné jazýčky. Jedinečnou chuť polévky podtrhne česnek a bazalka.
Příprava
Oloupaná rajčata vložíme do zapékací misky, přidáme Podravka přísadu do jídel, olej, cukr, balzamikový ocet, utřený česnek a vše dobře promícháme. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme přibližně 25 minut. Upečená rajčata necháme trochu vychladnout a pak je nakrájíme. Takto připravená rajčata vložíme do hrnce, přidáme 150 ml teplé vody, nakrájenou bazalku a vaříme 2 - 3 minuty.
Servírování: Polévku podáváme se zakysanou smetanou a tortillami.
Rada: Na přípravu polévky můžete použít také čerstvá rajčata. V tomto případě je lepší volit zralejší rajčata, která před použitím oloupete.