Polévka z pečených rajských jablíček

Výborná polévka pro horké letní dny! Tělu dodá dostatečné množství minerálů a vitamínů, ale především potěší všechny mlsné jazýčky. Jedinečnou chuť polévky podtrhne česnek a bazalka.

  • 50 min
Polévka z pečených rajských jablíček

Ingredience

  • 800 g loupaných rajčat Podravka
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžičky cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • 4 lžíce zakysané smetany

Příprava

  1. Oloupaná rajčata vložíme do zapékací misky, přidáme Podravka přísadu do jídel, olej, cukr, balzamikový ocet, utřený česnek a vše dobře promícháme. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme přibližně 25 minut.
  2. Upečená rajčata necháme trochu vychladnout a pak je nakrájíme. Takto připravená rajčata vložíme do hrnce, přidáme 150 ml teplé vody, nakrájenou bazalku a vaříme 2 - 3 minuty.

Servírování: Polévku podáváme se zakysanou smetanou a tortillami.

Rada: Na přípravu polévky můžete použít také čerstvá rajčata. V tomto případě je lepší volit zralejší rajčata, která před použitím oloupete.