Polévka z říčních ryb
- Recept od coolinarika.com -Maďaři jsou praví mistři v přípravě rybích polévek. Tato rybí polévka je nejchutnější, když ji připravíte z více druhů ryb. Výsledek hodinového kuchařského úsilí můžete servírovat samostatně nebo s těstovinami, případně pečivem.
Příprava
Ryby očistíme, okořeníme a nakrájíme na větší kusy. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme pálivou a sladkou mletou červenou papriku, rajčatový protlak a cca 100 ml vody. Vaříme na mírném ohni 10 minut. Potom přidáme ryby, Podravka přísadu do jídel a zalijeme 1,5 litrem vody. Nádobu s rybou potřeseme a pokračujeme ve vaření asi 30 minut. Před ukončením vaření přidáme nakrájený česnek a dosolíme.
Servírování: Rybí polévku můžeme podávat jako samostatné jídlo se širokými nudlemi.
Rada: Vzhledem k tomu, že výsledná rybí polévka je opravdu hustá a vydatná, nemusíte už připravovat hlavní chod.