Polévka z říčních ryb
- Recept od coolinarika.com -Maďaři jsou praví mistři v přípravě rybích polévek. Tato rybí polévka je nejchutnější, když ji připravíte z více druhů ryb. Výsledek hodinového kuchařského úsilí můžete servírovat samostatně nebo s těstovinami, případně pečivem.
![Polévka z říčních ryb](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f562941c-610d-11eb-b97f-0242ac120017/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Ryby očistíme, okořeníme a nakrájíme na větší kusy. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme pálivou a sladkou mletou červenou papriku, rajčatový protlak a cca 100 ml vody. Vaříme na mírném ohni 10 minut. Potom přidáme ryby, Podravka přísadu do jídel a zalijeme 1,5 litrem vody. Nádobu s rybou potřeseme a pokračujeme ve vaření asi 30 minut. Před ukončením vaření přidáme nakrájený česnek a dosolíme.
Servírování: Rybí polévku můžeme podávat jako samostatné jídlo se širokými nudlemi.
Rada: Vzhledem k tomu, že výsledná rybí polévka je opravdu hustá a vydatná, nemusíte už připravovat hlavní chod.