GAZPACHO - studená španělská zeleninová polévka
- Recept od coolinarika.com -Gazpacho je původem z Andalusie. Tato studená polévka na bázi rajčat se však stala populární nejen ve Španělsku, ale po celém světě. Její osvěžující chuť oceníte především během horkých letních dnů.

Příprava
V 800 ml vody povaříme Podravka přísadu do jídel a necháme vychladnout. Chléb nakrájíme na kostičky a namočíme ho ve vychlazené vodě s Podravka přísadou (dále jen polévka). Papriku, okurku, rajče a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté zeleninu rozmixujeme a přidáme namočený chléb, česnek, olivový olej, vinný ocet a polévku. Vše dobře promícháme, aby vznikla jednolitá směs. Hotové gazpacho okořeníme a necháme cca 3 hodiny vychladit v lednici. Bezprostředně před podáváním gazpacha si připravíme: nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, papriku, chléb nakrájený na kostičky (můžeme jej opražit na másle).
Servírování: Připravenou zeleninu a chléb vložíme do menších misek a ty rozmístíme okolo nádoby s vychlazeným gazpachem.
Rada: Pokrm můžeme podávat také ve sklenicích jako koktejl, se zeleninou napíchnutou na špejli.