Syté kuře s hlívou ústřičnou
- Recept od coolinarika.com -Kuře známe všichni dobře, vyzkoušejte jej s hlívou ústřičnou a slaninou, jako zajímavý recept pro zimní časy.
![Syté kuře s hlívou ústřičnou](https://podravkaiovariations.azureedge.net/c7049fa6-638e-11eb-9d7e-0242ac120068/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Troubu si rozpálíme na 175°C. Kuřecí čtvrtky necháme dojít pokojové teploty, potřeme změklým sádlem a kořením: uzenou paprikou, solí, pepřem a Podravka Naturou. Dáme kuře do pečícího sáčku. Hlívu očistíme a pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, totéž uděláme s česnekem, nakonec pokrájíme slaninu na kostičky a vše nandáme na kuře v sáčku. Nakonec polijeme pivem. Sáček na několika místech jemně propíchneme, aby mohla unikat přebytečná pára. Vložíme je do trouby a pečeme cca hodinu.
Servírování: Podáváme s rýží.