Paella Valenciana
- Recept od coolinarika.com -Paella je známé jídlo španělské kuchyně, které se připravuje na široké pánvi z různorodých surovin kontinentu i moře, ale vždy v kombinaci s rýží.
Příprava
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, sépie očistěte a nakrájejte na kostičky i škeble dobře očistěte. Papriky nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nadrobno nasekejte. Fazolové lusky nakrájejte na menší kousky a namočené fazole napůl uvařte. Na rozpáleném oleji opečte kuřecí maso a vyjměte je na talíř. Na stejném oleji osmahněte cibuli, přidejte připravenou papriku, česnek a nakrájená oloupaná rajčata. Podlijte trochou vody a lehce povařte. Do takto připravené omáčky vložte opečené kuřecí maso, mořské ráčky, slávky, na kostičky nakrájenou sépii, srdce artyčoku, fazolové lusky, napůl uvařené fazole a ve vodě rozpuštěný šafrán. Vše posolte, opepřete a přidejte Podravku přísadu do jídel. Povařte, přidejte omytou rýži a duste za občasného podlévání vodou.
Servírování: Paellu podávejte se sezónním salátem.
Rada: Kromě rýže můžete suroviny na paellu vybírat podle vlastního přání. Během dušení je nutno stále podlévat malým množstvím vody, místo míchání nádobu občas protřeste.