Polévka s rukolou a mořskými ráčky
- Recept od coolinarika.com -Tato polévka představuje vrchol kulinářské dokonalosti: spojuje množství lahodných ingrediencí v jedinečně ochucenou polévku s rukolou a krevetami.
Příprava
Na pánev přidejte máslo a rychle orestujte krevety nebo mořské ráčky s trochou utřeného česneku. Přidejte škrob, promíchejte a nakonec přidejte víno. Přilijte 3 šálky vody a přiveďte pokrm k varu. Přidejte jednu polévkovou lžíci Podravka Natur přísady do jídel a vařte cca 10 minut. Jemně nakrájejte osušené lístky rukoly a přidejte je do polévky. Krátce polévku vařte, přidejte smetanu a mletý vícebarevný pepř. Lístky rukoly opláchněte a pečlivě vysušte. Na pánvi krátce orestujte malé množství rukolových lístků s trochou olivového oleje. Poté je položte na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.
Servírování: Podávejte tuto lahodnou polévku k luxusním masovým nebo rybím pokrmům.
Rada: Před vařením můžete krevety nebo mořské ráčky marinovat v citrónové šťávě. Dbejte však na to, abyste nepřekročili dobu marinování 20 minut. Zabráníte tím příliš výrazné citrónové chuti mořských plodů. Těsně před podáváním můžete přidat nakrájené lístky rukoly a polévku zamíchat. Tím podtrhnete kontrastní chuť rukoly v této krémové polévce.