Rychlé veganské nudle se zeleninou

Rychlé veganské nudle se zeleninou

Ingredience

  • 1 lžička česnekové pasty Podravka Natur
  • 1 lžička cibulové pasty Podravka Natur
  • 1 lžička zeleninové kořenící pasty Podravka Natur
  • 3 lžíce tamari nebo sójové omáčky
  • 1 lžíce oblíbeného sirupu (javorový, čekankový, agáve)
  • ½ lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce arašídového másla
  • Chilli vločky
  • 1 limetka
  • 2 porce oblíbených nudlí (rýžové, udon…)
  • trocha oleje na smažení
  • 150 g tofu natural
  • oříšky
  • 200 g mražené zeleniny (jakýkoli asijský mix)
  • čerstvý koriandr
  • jarní cibulka
  • sezamová semínka

Příprava

  1. V malé misce smícháme česnekovou, cibulovou i zeleninovou pastu, tamari nebo sójovou omáčku, sirup, sezamový olej, arašídové máslo, chilli, šťávu z ½ limetky a přidáme asi tak 15 lžic horké vody. Pořádně promícháme metličkou.
  2. Nudle uvaříme dle návodu ideálně ne zcela doměkka. Dojdou později v omáčce.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na nudličky pokrájené tofu. Opečeme dokřupava. Můžeme přidat i hrst nasekaných kešu oříšků.
  4. Následně přidáme mraženou zeleninu a necháme odpařit přebytečnou vodu.
  5. Zeleninu orestujeme, vypneme plotnu a přidáme uvařené nudle, omáčku. V případě potřeby přidáme ještě trošku horké vody (ideálně té, ve které se vařily nudle).
  6. Vše promícháme, dochutíme limetkovou šťávou podle chuti a přidáme čerstvé bylinky, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a sezamová semínka.