Farfalle se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou
- Recept od coolinarika.com -Vynikající těstovinový salát – skvěle chutná teplý i za studena. Vyzkoušejte jako chutný oběd i zdravou večeři.
Příprava
V kastrolu si rozpálíme olej, na něm opečeme dosklovita česnek a cibuli, osolíme, opepříme, a přidáme oregano a (sušenou) bazalku. Pak přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy a klobásu a společně několik minut opékáme. Poté si dáme vařit farfalle. Než se nám uvaří, dokončíme omáčku: do kastrolu přidáme loupaná pokrájená rajčata, znovu osolíme, přidáme trošku cukru, promícháme a na mírném plameni ještě chvíli vaříme. Pokud byla loupaná rajčata příliš vodnatá, buď ji necháme vyvařit nebo zaprášíme moukou (lepší a zdravější verze je bez mouky). Uvařené farfalle slijeme, zamícháme do nich rajčatovou směs, na talířích posypeme parmezánem a posekanou čerstvou bazalkou.