Farfalle se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Vynikající těstovinový salát – skvěle chutná teplý i za studena. Vyzkoušejte jako chutný oběd i zdravou večeři.

  • 30 min
Farfalle se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Ingredience

  • 400 g těstovin farfalle Podravka
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • čerstvá bazalka na ozdobení
  • 50 g parmezánu
  • 1.2 lžičky cukru
  • 800 g loupaných rajčat v konzervě Podravka
  • 1 nožička ostré klobásy, na kolečka
  • 15 černých oliv bez pecek, podélně rozpůlených
  • 80 g sušených rajčat
  • sušené oregano a sušená bazalka
  • sůl a pepř
  • 1 červená cibule, na kolečka
  • 3 stroužky česneku, na plátky

Příprava

  1. V kastrolu si rozpálíme olej, na něm opečeme dosklovita česnek a cibuli, osolíme, opepříme, a přidáme oregano a (sušenou) bazalku. Pak přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy a klobásu a společně několik minut opékáme.
  2. Poté si dáme vařit farfalle. Než se nám uvaří, dokončíme omáčku: do kastrolu přidáme loupaná pokrájená rajčata, znovu osolíme, přidáme trošku cukru, promícháme a na mírném plameni ještě chvíli vaříme. Pokud byla loupaná rajčata příliš vodnatá, buď ji necháme vyvařit nebo zaprášíme moukou (lepší a zdravější verze je bez mouky).
  3. Uvařené farfalle slijeme, zamícháme do nich rajčatovou směs, na talířích posypeme parmezánem a posekanou čerstvou bazalkou.