
Příprava
Obložený chleba nemusí být nuda. V tomto hraje prim hraje dip ze spálených paprik. Ten výborně chutná právě v kombinaci s kváskovým pečivem. Výborně ale chutná také jako dip k zelenině. Nejprve si připravte dip. Plech vyložte pečícím papírem, troubu rozpalte na 220 stupňů. Papriky omyjte, položte na plech. Hotové jsou ve chvíli, kdy se na povrchu objeví černé puchýře. V tu chvíli je vyndejte a pod potravinářskou fólií nechte zapařit. Po vychladnutí půjde slupka jednoduše sloupnout. Papriky spolu se sušenými rajčaty, kořenící pastou, olivovým olejem, solí a pepřem dejte do mixéru a rozmixujte na hladký dip. Na troše másla opečte kváskový chléb, klidně může být starší. Potřete paprikovým dipem. Na to navrstvěte trhané maso, na jemná kolečka nakrájenou červenou cibuli a listy salátu. Přiklopte druhým krajícem chleba a lehce přitlačte. Podávejte jako rychlý oběd, svačinu nebo večeři.