Sendvič s dipem ze spálených paprik a trhaným masem

  • 50 min
Sendvič s dipem ze spálených paprik a trhaným masem

Ingredience

  • 2 papriky
  • 2 sušená rajčata nakládaná v oleji
  • 1 lžička cibulové kořenící pasty Podravka Natur
  • 1 lžička česnekové kořenící pasty Podravka Natur
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • citronová šťáva k dochucení
  • trhané maso (pečená kuřecí stehna, ale použít můžete i vepřové)
  • 2 krajíce kváskového chleba (klidně starší)
  • trocha másla
  • 1 červená cibule nakrájená na jemno

Příprava

  1. Obložený chleba nemusí být nuda. V tomto hraje prim hraje dip ze spálených paprik. Ten výborně chutná právě v kombinaci s kváskovým pečivem. Výborně ale chutná také jako dip k zelenině.
  2. Nejprve si připravte dip. Plech vyložte pečícím papírem, troubu rozpalte na 220 stupňů. Papriky omyjte, položte na plech. Hotové jsou ve chvíli, kdy se na povrchu objeví černé puchýře. V tu chvíli je vyndejte a pod potravinářskou fólií nechte zapařit. Po vychladnutí půjde slupka jednoduše sloupnout.
  3. Papriky spolu se sušenými rajčaty, kořenící pastou, olivovým olejem, solí a pepřem dejte do mixéru a rozmixujte na hladký dip.
  4. Na troše másla opečte kváskový chléb, klidně může být starší. Potřete paprikovým dipem. Na to navrstvěte trhané maso, na jemná kolečka nakrájenou červenou cibuli a listy salátu. Přiklopte druhým krajícem chleba a lehce přitlačte.
  5. Podávejte jako rychlý oběd, svačinu nebo večeři.