Zapečené smetanové brambory s hovězím a bylinkami
- Recept od coolinarika.com -Zapékané brambory zná každý - zkuste je ale s hovězím masem a čerstvými bylinkami, nebudete litovat! Pokud budete mít bylinky čerstvé, krásně vám celý pokrm provoní.

Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Zapékací misku si vymažeme máslem. Jarní cibulku a všechny byliny nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pak už můžeme vrstvit: do vymazané zapékací misky naskládáme třetinu plátků brambor, obložíme jimi i okraje formy. Na ně dáme polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek. Troubu si předehřejeme na 180°C. Smetanu dáme do větší misky, prolisujeme do ní česnek, osolíme, opepříme, přidáme přísadu do jídla Podravka Natur, vmícháme do ní vajíčka, mouku a nastrouhaný čedar. Prošleháme. Třetinou této směsi polijeme směs v pekáči. Pak na ni vyskládáme druhou třetinu brambor. Na ně dáme druhou polovinu masa, slaniny, cibulky a bylinek (trochu bylinek si necháme stranou na ozdobu). Zalejeme druhou třetinou smetanové směsi. Horní vrstvu vyskládáme z poslední třetiny brambor a polijte ji poslední třetinou smetanové směsi. Pekáč pečlivě zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct na 60 minut. Poté pekáč odkryjeme a směs ještě dopečeme dozlatova, bude to trvat asi 15 minut. Podáváme posypané zbylými bylinkami.
Rada: Skvělým doplňkem je zeleninový salát.