Dýňový guláš

  • 60 min
  • Jednoduché
Dýňový guláš

Ingredience

  • 240 g sterilované cizrny
  • 400 g Podravka krájených rajčat
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • Sůl a mletý pepř
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 750 g muškátové dýně (nakrájené na kostičky)
  • ½ lžičky chilli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce cibulové pasty Podravka Natur

Příprava

  1. Přidáme scezenou cizrnu, zbylých 200 ml vývaru, přikryjeme a na mírném ohni vaříme 10 minut.
  2. Přikryjte a vařte na mírném ohni 30 minut, dokud dýně nezměkne.
  3. Před podáváním nechte 5 minut odstát. Podle chuti podávejte s trochou jogurtu.
  4. Přidejte sůl, mletý černý pepř, chilli, kmín, cibulovou pastu, nakrájená rajčata a 200 ml vývaru.
  5. Na pánev na rozehřátý olej přidejte dýni. Smažte na vysoké teplotě (8-10 minut), dokud nezíská barvu na okrajích.

Rada: Místo cizrny můžete přidat 250 g smažených kuřecích nudliček.