Telecí pilaf s ovocem a mandlemi
- Recept od coolinarika.com -Jednoduché, zdravé, svěží - to je telecí pilaf s ovocem a rýží natural. S tímto obědem či večeří se zavděčíte i náročným strávníkům.
Příprava
V kastrolu na olivovém oleji osmahneme za občasného promíchání cibuli nakrájenou na kostičky, oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky a mrkev nakrájenou na kolečka. Po několika minutách bude zelenina pěkně voňavá a mírně zlatavá. V tu chvíli přidáme telecí nakrájené na malé kostky, všechno koření a sůl a několik minut opékáme, až se maso zatáhne a koření rozvoní. Pak přidáme rýži, za stálého míchání opečeme i s ní, a potom vše zalijeme vývarem. Přidáme mandle, propláchnuté pokrájené meruňky i rozinky, důkladně přiklopíme pokličkou a necháme cca 30 minut mírným varem probublávat, dokud nebude rýže akorát. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí nebo kořením. Můžeme podávat tradičně, posypané mátou nebo čerstvým koriandrem.