Losos s brokolicí, chřestem a natural rýží

Kdo by nemiloval lososa pro jeho jemnou chuť. Spolu s natural rýží, brokolicí a chřestem vytváří neodolatelnou kombinaci pro chuťové buňky i pro oko. Bohatá dávka vitamínů v jedné misce, nejen pro chladnější období.

  • 25 min
Losos s brokolicí, chřestem a natural rýží

Ingredience

  • 300 g rýže natural kulatozrnné Lagris
  • 200 g brokolice
  • 200 g zeleného chřestu
  • 600 g lososa s kůží
  • 50 g másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • šťáva z citronu

Příprava

  1. Brokolici rozřízneme podélně napůl, bude pak krásně rovnoměrně uvařená.
  2. Chřest svážeme provázkem a postavíme ho do hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby špičky zůstaly nad hladinou. Do hrnce vložíme i brokolici a společně vaříme přibližně 5 minut. Po uvaření zeleninu prudce zchladíme ledovou vodou.
  3. Lososa si naporcujeme na zhruba 3 - 4 cm široké kusy. Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo. Lososa lehce osolíme a opepříme a položíme na pánev kůží dolů. Opečeme a otočíme na druhou stranu. Opékáme cca 5 minut z každé strany. Hotového lososa pokapeme citronovou šťávou.
  4. Do misky vložíme rýži natural kulatozrnnou, brokolici, chřest a lososa. Ozdobíme plátkem citronu.