Rýže natural s trojbarevnou zeleninou a kuřecími prsíčky

Neskutečně jednoduchá příprava a přitom tak rafinovaná chuť! Kuřecí prsa s trojbarevnou zeleninou a rýží s obilovinami vám na talíři rozehrají letní pohodu. A co je ještě lepší než chuť téhle speciality? Že ji můžete podávat zatepla i zastudena.

  • 40 min
Rýže natural s trojbarevnou zeleninou a kuřecími prsíčky

Ingredience

  • 300 g rýže natural Lagris
  • 1 bílou cibuli
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cuketu
  • olej
  • 250 ml vývaru, nejlépe kuřecího
  • 250 g kuřecích prsou bez kosti
  • sůl a pepř
  • čerstvý kopr

Příprava

  1. Rýži natural dáme vařit podle návodu na obalu.
  2. Na kostičky si nakrájíme cibuli, mrkev, celer a cuketu.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme mrkev a celer, dobře promícháme a vše zalijeme vývarem. Snížíme pod pánví teplotu a zeleninu pomalu dusíme pod pokličkou.
  4. Jakmile mrkev s celerem změknou, přidáme cuketu a celá kuřecí prsa. Přiklopíme a pokračujeme v pomalém dušení.
  5. Když jsou prsa měkoučká, vyndáme je, natrháme na malé kousky a vložíme zpět. Uvařenou rýži natural přisypeme k zelenině do pánve, důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Přidáme nadrobno nasekaný kopr, a vše zase promícháme. Podáváme rovnou zatepla, skvěle nám ale bude chutnat i na druhý den zastudena.

Rada: Pro zvýraznění netradiční chuti můžete jídlo na talíři zakápnout citronem.