Rychlé korejské hovězí s rýží

Nejdřív trochu pohladí, pak naplno rozehraje koncert ostrých tónů. Tahle specialita inspirovaná korejskou kuchyní vás překvapí nejen svou chutí, ale také rychlou přípravou. Ať už řešíte, čím zahnat následky dlouhé noci nebo přivítat nečekanou návštěvu, tento recept je značka ideál.

  • 25 min
Rychlé korejské hovězí s rýží

Ingredience

  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 500 g rýže kulatozrnné Lagris
  • na dozdobení jarní cibulku a sezamová semínka
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g mletého hovězího masa, ideálně méně tučného
  • rostlinný olej
  • 1/4 čajové lžičky drcených chilli papriček
  • 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 2 čajové lžičky sezamového oleje
  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře

Příprava

  1. Kulatozrnnou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  2. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, zázvor, chilli a pepř. Dobře promícháme a necháme odležet.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj mleté hovězí s nakrájeným česnekem. Pozvolna vaříme do měkka.
  4. K masu přilejeme obsah misky. Za stálého míchání pozvolna vaříme několik minut, aby směs na pánvi zhoustla.
  5. Na talíř dáme rýži, na ni z pánve hovězí směs a celé to posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a trochou sezamových semínek.

Rada: Naprosto dokonalé je tohle jídlo v kombinaci s tradičním korejským kimči.