Exotický salát s granátovým jablkem
- Recept od coolinarika.com -Osvěžující chuť granátového jablka, nasládlý tón brusinek a voňavá rýže basmati. V našem exotickém salátu objevíte spoustu překvapivých ingrediencí v dokonalé harmonii. Dokážete si představit lahodnější kombinaci pro horké letní dny?

Příprava
Rýži basmati propláchneme pod studenou vodou a necháme proschnout. Do hrnku nalijeme vroucí vodu a na přibližně 5 minut do ní namočíme brusinky. Až nabobtnají, scedíme je a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme ghí, přihodíme piniové ořechy, necháme je mírně opéct a přendáme je z pánve do misky. Na máslo teď dáme na kostičky nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví a zlehka orestujeme. Pak pánev přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Přidáme rýži, promícháme a mírně osmahneme se všech stran. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme, dokud se rýže neuvaří. Přisypeme sůl, skořici, kmín a pomerančovou kůru, promícháme a odstavíme z plotny. Necháme dojít pod pokličkou ještě zhruba 10 minut. Na závěr vmícháme semínka granátového jablka, brusinky a opečené piniové ořechy. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Servírování: Salát v mističkách dejte zchladit do lednice, ideálně někam dozadu. Jinak hrozí, že jej sníte ještě dřív, než se stačí odležet.