Salát z rýže s hráškem, cizrnou a fazolemi fava
- Recept od coolinarika.com -Na talíři skvěle vypadá a ještě lépe chutná. Salát z rýže Natural s hráškem, cizrnou a exotickými fazolemi fava si zamilujete nejen kvůli obsahu vlákniny a vitamínů, ale také pro neodolatelnou chuť s tóny čerstvých bylinek a ovčího sýra.
Příprava
Cizrnu necháme alespoň 12 hodin máčet, aby pěkně nabobtnala. Vodu pak slijeme a v nové vodě vaříme podle návodu na obalu. Rýži natural uvaříme také podle návodu na obalu. V hrnci přivedeme k varu vodu a nasypeme do ní hrášek a fazole fava. Stačí na minutu, aby se spařily. Pokud použijeme mražený hrášek, necháme ho nejdřív rozmrznout a teprve pak přikročíme ke spařování. Hrášek s fazolemi odstavíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hotovou rýži také zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Hrášek, cizrnu a rýži dáme do mísy a zlehka promícháme, aby se jednotlivé ingredience nerozmačkaly. Podle chuti přidáme olivový olej, balsamico, sůl a pepř. Salát na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme voňavými bylinkami a fazolemi.
Rada: Místo fazolí fava můžete použít klasické bílé fazole. V tom případě je necháte máčet stejně jako cizrnu, uvaříme a vmícháme je přímo do salátu.