Turecká vejce

  • 25 min
Turecká vejce

Ingredience

  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • ⅓ hrnku ricotty
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce kopru, nasekaného
  • 1 lžíce hladkolisté petržele, nasekané
  • 1 lžička česnekové pasty Podravka Natur
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 4 vejce pokojové teploty (při vaření neprasknou)
  • 1 lžíce kopru, nasekaného
  • 1 lžíce hladkolisté petržele, nasekané
  • 1 lžíce máty, nasekané
  • kváskový chléb
  • maldonská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Nejprve si připravte jogurt. Ve velké misce smíchejte jogurt, ricottu, olivový olej, bylinky a lžičku česnekové pasty. Lehce osolte a opepřete.
  2. Pánev rozehřejte na střední stupeň a rozpusťte v něm máslo a olivový olej. Přidejte uzenou papriku a chilli. Promíchejte a dejte bokem.
  3. V rendlíku přiveďte vodu k varu a opatrně do ní vložte vejce. Vařte 7 minut. Potom zchlaďte studenou vodou. Možností je také připravit vejce ztracená, což vyžaduje o něco více cviku.
  4. Do misky rozetřete připravený jogurt, na něj dejte oloupaná rozpůlená vajíčka. Zakápněte ochuceným máslem a ozdobte bylinkami. Podávejte s kváskovým chlebem.