Risotto s mořskými plody, koriandrem a limetkou

  • 15 min
Risotto s mořskými plody, koriandrem a limetkou

Ingredience

  • 200 g rýže Arborio Lagris
  • 80 g rajčatového protlaku Podravka
  • 80 g kalamár
  • 80 g krevet
  • 40 g slávek
  • 1 limetka
  • 10 g čerstvého koriandru
  • 1 menší cibule
  • 100 ml bílého vína
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 sůl, pepř

Příprava

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji. Přidáme rajčatový protlak Podravka a rýži Arborio Lagris. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté postupně přiléváme vývar a dovaříme rýži na skus.
  2. Na druhé pánvi si na olivovém oleji orestujeme mořské plody, osolíme, opepříme a zakápneme limetovou šťávou. Rizoto by mělo mít kašovitou konzistenci. Na talíři rizoto poklademe orestovanými mořskými plody a dozdobíme koriandrem a měsíčky limetky. Na závěr pokapeme olivovým olejem a podáváme.