Hovězí svíčková s ovčím sýrem
- Recept od coolinarika.com -Dokonalé hovězí maso s prvotřídním zralým ovčím sýrem a nejlepším kořením: pokrm vhodný pro krále.

Příprava
Hovězí svíčkovou nakrájejte na 4 steaky a každý steak ochuťte černým pepřem a Podravka přísadou do jídel. Na pánvi zahřejte olivový olej a orestujte steaky na obou stranách. Přidejte rozetřený česnek, najemno nakrájený rozmarýn a bobkový list. Podlijte dezertním nebo portským vínem a trochou vody (až 50 ml). Vše povařte, dokud se tekutina neodpaří. Přeneste steaky na talíř a nechte je odpočinout. Mezitím si připravte omáčku z kůry a šťávy z jednoho pomeranče, nasekané petrželky a nasekaných kaparů. Na steak nakrájejte ovčí sýr, přelijte omáčkou, případně můžete doplnit o vařenou zeleninu.
Servírování: Transfer the steaks to the serving plates. Arrange cooked vegetables on the plate, shave some prime quality sheep cheese on the steak and add a little of the sauce on top.
Rada: Nechte pokrm na 5 minut před podáváním odpočinout. Steak se tak po vychlazení a odpočinku stává jemnějším.