Krrevety s citronem a česnekem

  • 20 min
  • Jednoduché
Krrevety s citronem a česnekem

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 g větších krevet
  • 1 citron
  • 2 lžičky česnekové pasty Podravka Natur
  • 1 citronu vymačkaná šťáva z
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • nasekaná čerstvá petrželka
  • dle chuti mleté chilli
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Ve velké pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a olivového oleje. Přidejte krevety, na tenké plátky nakrájené plátky citronu, česnekovou pastu a chilli (pokud používáte) a dochuťte solí a mletým černým pepřem.
  2. Za občasného míchání dusíme, dokud krevety nezrůžoví.
  3. Sundejte je z plotny a vmíchejte zbylé máslo, citronovou šťávu, bílé víno a petrželku.
  4. Podávejte s vařenými špagetami nebo linguini.

Rada: Pro trochu více omáčky přidejte 200 ml nakrájených rajčat nebo podlijte vodou, ve které jste vařili těstoviny