Kalamáry plněné červenými listy čekanky
- Recept od coolinarika.com -Plněné kalamáry podávané s vařeným bramborem a špenátem, pokapané jemným olivovým olejem přinesou skutečný pocit Středomoří na váš stůl.

Příprava
- Kalamáry očistěte a opláchněte.
- Připravte nádivku: na pánvi dozlatova orestujte cibuli. Přidejte nakrájená chapadla kalamár, jemně nakrájenou šunku, jeden stroužek utřeného česneku, Středomořskou Podravka přísadu, dezertní nebo portské víno a černý pepř. Vše orestujte doměkka. Před přidáním nastrouhaného parmezánu nechte nádivku trochu vychladnout.
- Kalamáry naplňte nádivkou: jednu lžíci nádivky položte na střed červeného listu čekanky, list složte a těsně zabalte. Vložte do kalamárů a uzavřete párátkem.
- Na zbývajícím olivovém oleji plněné kalamáry orestujte.
- Před dokončením pokrmu můžete přidat na pánev trochu vína nebo dezertního vína.
- Plněné kalamáry podávejte s bramborami a s vařenými špenátovými listy pokapanými olivovým olejem.
Rada: Dbejte na to, aby se kalamáry nepřevařily, protože pokud je vaříte příliš dlouho, mohou ztvrdnout. Chcete-li zabránit ztvrdnutí, syrové kalamáry smíchejte s kousky oloupaného kiwi a to na 30 minut. Kalamáry poté opláchněte pod tekoucí vodou a pokračujte v přípravě.