Kalamáry plněné červenými listy čekanky
- Recept od coolinarika.com -Plněné kalamáry podávané s vařeným bramborem a špenátem, pokapané jemným olivovým olejem přinesou skutečný pocit Středomoří na váš stůl.
![Kalamáry plněné červenými listy čekanky](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2d2ba8d0-631f-11eb-ad27-0242ac120013/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Kalamáry očistěte a opláchněte. Připravte nádivku: na pánvi dozlatova orestujte cibuli. Přidejte nakrájená chapadla kalamár, jemně nakrájenou šunku, jeden stroužek utřeného česneku, Středomořskou Podravka přísadu, dezertní nebo portské víno a černý pepř. Vše orestujte doměkka. Před přidáním nastrouhaného parmezánu nechte nádivku trochu vychladnout. Kalamáry naplňte nádivkou: jednu lžíci nádivky položte na střed červeného listu čekanky, list složte a těsně zabalte. Vložte do kalamárů a uzavřete párátkem. Na zbývajícím olivovém oleji plněné kalamáry orestujte. Před dokončením pokrmu můžete přidat na pánev trochu vína nebo dezertního vína. Plněné kalamáry podávejte s bramborami a s vařenými špenátovými listy pokapanými olivovým olejem.
Servírování: Serve stuffed calamari with boiled potatoes and cooked spinach leaves drizzled with olive oil.
Rada: Dbejte na to, aby se kalamáry nepřevařily, protože pokud je vaříte příliš dlouho, mohou ztvrdnout. Chcete-li zabránit ztvrdnutí, syrové kalamáry smíchejte s kousky oloupaného kiwi a to na 30 minut. Kalamáry poté opláchněte pod tekoucí vodou a pokračujte v přípravě.