Kuře s ajvarovou náplní

Vychutnejte si tento chuťově skvěle vyvážený recept na šťavnaté kuře.

  • 40 min
  • 4 osoby
Kuře s ajvarovou náplní

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou (4 řízky)
  • Podravka přísada
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 ml oleje
  • 50 ml bílého vína
  • 1 kostka slepičího bujónu Podravka
  • 100 ml smetany

Na náplň

  • 2 polévkové lžíce ajvaru jemného Podravka
  • 1 lžíce strouhanky
  • 50 g jarní cibulky
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
  • 1 vejce

Příprava

  1. Kuřecí řízky nakrojte z tlustší strany tak, abyste vytvořili kapsu. Řízky posypejte Podravka přísadou.
  2. V misce smíchejte ajvar, strouhanku, jemně nasekanou jarní cibulku a petrželku, přidejte vejce a dobře promíchejte.
  3. Pomocí zdobičky naplňte kuřecí řízky připravenou směsí a otvor zajistěte párátkem.
  4. Řízky obalte v mouce a osmažte na pánvi s trochou oleje ze všech stran. Podlijte vínem, přidejte vodu, kostku slepičího bujónu a vařte na mírném plamenu cca 10 minut.
  5. Přidejte smetanu a krátce povařte.
  6. Podávejte s noky uvařenými v mírně osolené vodě.

Výživové údaje

Energetická hodnota 768 kcal / 3.210 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.