Hovězí svíčková s ovčím sýrem

Dokonalé hovězí maso s prvotřídním zralým ovčím sýrem a nejlepším kořením: pokrm vhodný pro krále.

  • 30 min
Hovězí svíčková s ovčím sýrem

Ingredience

  • 800 g hovězí svíčkové
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 bobkový list
  • 50 ml dezertního nebo portského vína
  • 1 pomeranč
  • 1 svazek petrželky
  • 1 lžíce kaparů
  • 200 g ovčího sýra
  • černý pepř
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady

Příprava

  1. Hovězí svíčkovou nakrájejte na 4 steaky a každý steak ochuťte černým pepřem a Podravka přísadou do jídel. Na pánvi zahřejte olivový olej a orestujte steaky na obou stranách. Přidejte rozetřený česnek, najemno nakrájený rozmarýn a bobkový list. Podlijte dezertním nebo portským vínem a trochou vody (až 50 ml). Vše povařte, dokud se tekutina neodpaří. Přeneste steaky na talíř a nechte je odpočinout.
  2. Mezitím si připravte omáčku z kůry a šťávy z jednoho pomeranče, nasekané petrželky a nasekaných kaparů.

Servírování: Na steak nakrájejte ovčí sýr, přelijte omáčkou, případně můžete doplnit o vařenou zeleninu.

Rada: Nechte pokrm na 5 minut před podáváním odpočinout. Steak bude jemnější.