Kuře na pivu

Vychutnejte si kuře pečené v omáčce z piva s restovanými bramborami podávané se svěžím salátem z kysaného zelí lehce přelitý dýňovým olejem.

  • 60 min
  • 4 osoby
Kuře na pivu

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 6 lžic oleje
  • 800 g kuřecích paliček a stehen
  • špetka tymiánu
  • 1 lžíce Podravka přísady
  • 200 ml pivo typu "ale"

Příprava

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Osolte a promíchejte se 3 lžícemi oleje. Vložte na plech a pečte cca 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  2. Kuřecí maso ochuťte špetkou tymiánu a lžící Podravka přísady.
  3. Zbývající olej zahřejte v pánvi, přidejte kuře a smažte ze všech stran na středním plameni. Zalijte pivem a vařte na mírném plameni dalších cca 5 minut.
  4. Na téměř hotové brambory přidejte kuře i s omáčkou, vraťte do trouby a pečte dalších 20 minut.

Servírování: Hotové kuře a pečené brambory podávejte se salátem z kysaného zelí lehce přelitý dýňovým olejem.

Rada: K pečeným bramborám můžete přidat cuketu, mrkev nebo další zeleninu.

Výživové údaje

Energetická hodnota 673 kcal / 2.813 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.