Těstoviny na středomořský způsob

S chutným středomořským jídlem si užijete den naplno. Překvapí vás jeho delikátní chuť a rychlá příprava.

  • 20 min
  • 4 osoby
Těstoviny na středomořský způsob

Ingredience

  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g mladé cibulky
  • 200 g černých oliv
  • 150 g sušených rajčat
  • 1 lžička kapar
  • 1 kostka zeleninového bujónu Podravka
  • 500 ml vody
  • 500 g penne Podravka

Příprava

  1. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme olivy a sušená rajčata.
  2. Necháme opéct, přidáme kapary a podlijeme horkou vodou. Přidáme kostku zeleninového bujónu, zamícháme a necháme chvíli dusit.
  3. V druhém hrnci si připravíme těstoviny "al dente" podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny smícháme s hotovou směsí.

Servírování: Na závěr posypeme mandlemi, které můžeme předtím opražit na pánvi.

Výživové údaje

Energetická hodnota 454 kcal / 1.898 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.