Mrkvová polévka

Polévka příjemné oranžové barvy vás kromě krásného vzhledu naláká k ochutnání svou neodolatelnou vůní.

  • 30 min
  • 6 osob
Mrkvová polévka

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (100 g)
  • 1 červená paprika (200 g)
  • 600 g mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky drceného koriandru
  • 1 kostka Podravka zeleninového bujónu
  • 200 ml Podravka pasírovaných rajčat
  • sůl, mletý pepř

Příprava

  1. Nakrájenou cibuli a papriku zlehka osmahneme na olivovém oleji.
  2. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev, česnek, zázvor, koriandr, zeleninový bujón a podlijeme vodou.
  3. Vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne (cca 20 minut).
  4. Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme. Přidáme pasírovaná rajčata, dle potřeby dolejeme vodu a přivedeme k varu.
  5. Dle potřeby osolíme a opepříme.

Servírování: Na talíři můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany, lžičkou dýňového oleje a trochou pažitky.

Rada: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte nasekané chilli.

Malé tajemství: Stejným způsobem si můžete připravit i dýňovou polévku.

Výživové údaje

Energetická hodnota 140 kcal / 585 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.