Hovězí svíčková v dalmátském stylu

Překvapte své hosty večeří se steakem v dalmátském stylu, upečeným v troubě s kozím sýrem a rajčaty a ochuceným trochou bílého vína.

  • 40 min
  • 4 osoby
Hovězí svíčková  v dalmátském stylu

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g mladých (zavřených) žampionů
  • 1 balení krájená rajčata Podravka (390 g)
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 200 g chèvre nebo kozího sýru
  • sůl
  • paprika
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
  • 1 lžička Podravka přísady

Příprava

  1. Nakrájejte svíčkovou na steaky (na tloušťku cca 2 cm), ochuťte každý steak černým pepřem a potřete trochou oleje. Steaky uspořádejte do hrnce a přilijte trochu vína. Pečte v mírně horké troubě při teplotě 170°C po dobu asi 20 minut.
  2. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek a orestujte je na pánvi se 3 lžícemi olivového oleje. Přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky a krájená rajčata. Restujte asi 10 minut, pak přidejte trochu vína, cukr a Podravka přísadu. Takto připravenou omáčkou opečené svíčkové steaky přelijte. Na každý steak položte plátek sýra chèvre. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte po dobu 5 minut.
  3. Steaky posypejte nasekanou petrželkou a ihned servírujte.

Rada: Čerstvý hovězí steak je červený, s jemnou strukturou a nemá žádnou výraznou vůni. Dříve než hovězí maso začnete zpracovávat počkejte, až bude mít pokojovou teplotu.

Výživové údaje

Energetická hodnota 613 kcal / 2.562 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.