Okouzlující letní kuře

Potěšte své nejbližší pečenou zeleninou s mascarpone ochucenou stredomořskými bylinkami podávanou s grilovaným kuřecím steakem.

  • 50 min
  • 4 osoby
Okouzlující letní kuře

Ingredience

  • 2 čerstvé červené papriky (300 g)
  • 2 cukety (300 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel Středomořské
  • ½ lžičky cukru
  • sůl
  • pepř
  • 60 g černých oliv
  • 4 rajčata (500 g)
  • 4 kuřecí řízky (cca 600 g)
  • 600 ml vody
  • 3 lžičky másla
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Příprava

  1. Papriku nakrájejte na proužky, cukety překrojte na polovinu a nakrájejte na nudličky.
  2. Do nádoby na pečení vložte nakrájenou papriku, cuketu a přidejte česnek nakrájený na malé kousky. Vše zalijte olivovým olejem a dobře promíchejte. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 15 minut.
  3. Zeleninu vyjměte, posypejte Podravka přísadou Středomořskou, přidejte cukr, sůl a pepř a dobře promíchejte. Přidejte olivy a rajčata nakrájenána kolečka, vráťte zpět do trouby a pečte ještě asi 20 - 25 minut.
  4. Mezitím osolte a opepřete kuřecí řízky a orestujte je dozlatova.
  5. Na pečenou zeleninu přidejte mascarpone a dobře promíchejte, aby se úplně rozpustilo.
  6. Bramborovou kaši připravte podle návodu na obalu.

Servírování: Pečenou zeleninu posypejte petrželovou natí a podávejte spolu s bramborovou kaší.

Rada: Místo čerstvých rajčat můžete použít krájená rajčata Podravka.

Výživové údaje

Energetická hodnota 593 kcal / 2.479 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.