Okouzlující letní kuře
- Recept od coolinarika.com -Potěšte své nejbližší pečenou zeleninou s mascarpone ochucenou stredomořskými bylinkami podávanou s grilovaným kuřecím steakem.

Příprava
- Papriku nakrájejte na proužky, cukety překrojte na polovinu a nakrájejte na nudličky.
- Do nádoby na pečení vložte nakrájenou papriku, cuketu a přidejte česnek nakrájený na malé kousky. Vše zalijte olivovým olejem a dobře promíchejte. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 15 minut.
- Zeleninu vyjměte, posypejte Podravka přísadou Středomořskou, přidejte cukr, sůl a pepř a dobře promíchejte. Přidejte olivy a rajčata nakrájenána kolečka, vráťte zpět do trouby a pečte ještě asi 20 - 25 minut.
- Mezitím osolte a opepřete kuřecí řízky a orestujte je dozlatova.
- Na pečenou zeleninu přidejte mascarpone a dobře promíchejte, aby se úplně rozpustilo.
- Bramborovou kaši připravte podle návodu na obalu.
Servírování: Pečenou zeleninu posypejte petrželovou natí a podávejte spolu s bramborovou kaší.
Rada: Místo čerstvých rajčat můžete použít krájená rajčata Podravka.
Výživové údaje
Energetická hodnota | 593 kcal / 2.479 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Zdroj: Podravka d. d. |