Kuře po řecku

Nové brambory, kuře a čerstvá rajčata… kuře v řeckém stylu dpolněné sýrem feta vytvoří u vašeho stolu příjemnou prázdninovou atmosféru. Vaši hosté se budou cítit uvolněně a šťastně.

  • 70 min
  • 4 osoby
Kuře po řecku

Ingredience

  • 750 g nových, malých brambor
  • 8 kuřecích paliček (cca 800 g)
  • 1 lžička sladké papriky
  • 200 g čerstvé červené papriky
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 balení krájených rajčat Podravka
  • 60 g černých oliv
  • 1 lžíce oregana, nasekaného
  • 120 g sýru feta
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce Podravka přísady

Příprava

  1. Brambory oloupejte a dejte vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
  2. Přiveďte k varu a vařte cca 5 minut. Poté sceďte.
  3. Ve velké míse smíchejte kuřecí paličky s mletou paprikou.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a čerstvou papriku, utřený česnek a uvařené brambory. Přidejte olivový olej, lžíci Podravka přísady a promíchejte dřevěnou lžící.
  5. Takto připravené jídlo rozložte do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 200°C.
  6. Pečte cca 30 minut. Po uplynutí této doby vytáhněte pekáč ven, přidejte krájená rajčata a černé olivy. Pekáč vraťte zpět do trouby a pečte dalších cca 15 – 20 minut.

Servírování: Podávejte s kousky feta sýru a nasekaným oreganem.

Rada: Pokud jste milovníky ostrých jídel, přidejte 1 nebo 2 nasekané feferonky nebo chilli papričky.

Výživové údaje

Energetická hodnota 787 kcal / 3.290 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.