Zeleninové mini quiche

Lahodné mini quiche plněné tuňákem a strouhaným ementálem si nejlépe vychutnáte jako předkrm. Pokud máte raději zeleninu, můžete tuňáka nahradit chřestem.

  • 50 min
Zeleninové mini quiche

Ingredience

Těsto

  • 270 g hrubé mouky
  • 130 g másla
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžičky zakysané smetany

Náplň

  • 3 jarní cibulky (80 g)
  • 2 konzervy tuňáky v oleji
  • 80 g strouhaného ementálu
  • 1 vejce
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička Podravka Natur přísady do jídel Středomořské
  • 30 g strouhaného parmezánu

Příprava

  1. Z mouky a studeného másla nakrájeného na kousky připravíme za použití elektrického mixéru těsto.
  2. Jakmile se suroviny spojí v hrudkovitou směs, osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Mícháme, dokud nezískáme hladké těsto. Pokud je to nutné, zpracujeme těsto rukama.
  3. Hotové těsto si položíme na vál vysypaný moukou a vyválíme na tenký plát. Vykrojíme 24 koleček o průměru cca 9 cm.
  4. Kolečka vložíme do formy na muffiny a jemně vmáčkneme dovnitř.

Náplň

  1. Jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky a smícháme s tuňákem a strouhaným ementálem. Takto připravenou směs vložíme do připravených košíčků z těsta.
  2. Smícháme vejce, smetanu a Podravka Natur přísadu do jídel Středomořskou. Směs klademe jako poslední vrstvu na náplň.
  3. Nakonec posypeme strouhaným parmezánem.
  4. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 25 minut.

Servírování: Podáváme jako předkrm nebo jako fingerfood.

Rada: Jarní cibulku můžete nahradit pórkem.