Středomořská rapsodie

Špagety s rajčatovou omáčkou a tuňákem, ozdobené lístky čerstvé bazalky, lehce posypané strouhaným ovčím sýrem si nejlépe užijete se sklenkou dobrého bílého vína.

  • 15 min
  • 4 osoby
Středomořská rapsodie

Ingredience

  • 600 g špaget Podravka
  • 1 lžička olivového oleje
  • 60 g cibule
  • 100 ml Podravka pasírovaných rajčat
  • 80 g oliv
  • 1 lžička kapar
  • 1 lžička Podravka přísady Středomořské
  • 1 lžička cukru
  • 100 ml bílého vína
  • 150 g tuňáka v oleji
  • snítky petrželové natě
  • sůl, pepř
  • strouhaný ovčí sýr nebo parmezán

Příprava

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a vychladíme.
  2. Na lehce zahřátém olivovém oleji orestujeme cibuli a přidáme pasírovaná rajčata. Přivedeme k varu, přidáme cukr a Podravka přísadu Středomořskou. Zalijeme vínem a necháme chvíli probublávat.
  3. Přidáme scezeného tuňáka, olivy, kapary a ochutíme solí a pepřem podle chuti.

Servírování: Špagety servírujeme přelité omáčkou, posypané strouhaným sýrem a ozdobené lístky bazalky či nasekanými bylinkami.

Rada: Scezené špagety můžete rovnou vmíchat do připravené rajčatové omáčky.

Výživové údaje

Energetická hodnota 472 kcal / 1.973 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.