Maďarský kuřecí paprikáš

Pokud máte rádi maso v kombinaci s ostrým kořením, určitě si zamilujete maďarskou kuchyni. Pálivé papriky, ať už čerstvé nebo sušené, jsou typické pro většinu maďarských jídel.

  • 60 min
  • 4 osoby
Maďarský kuřecí paprikáš

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 kg kuřecích stehen (rozdělená na horní a dolní část)
  • 150 g cibule
  • 200 g zelené kapie
  • 2-3 ks nakládané pálivé papriky
  • 1-2 ks sušené chilli papričky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce Podravka přísady
  • 100 ml zakysané smetany
  • 500 ml vody

Příprava

  1. V pánvi zahřejte olej a smažte kuře ze všech stran, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a kapii nakrájenou na tenké proužky. Restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte najemno nakrájené pálivé papriky a chilli papričky, mletou papriku a lžíci Podravka přísady.
  4. Dobře promíchejte, zalijte vodou, přikryjte pokličkou a vařte, dokud kuře nezměkne.

Servírování: Odstavte z plotny, vmíchejte zakysanou smetanu a podávejte s těstovinami (nudle nebo tagliatelle).

Rada: Pokud nemáte rádi ostrá jídla, odstraňte z chilli papriček semínka.

Výživové údaje

Energetická hodnota 573 kcal / 2.395 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.