Kuře na bílém víně
- Recept od coolinarika.com -Nejjemnější kuře, flambované s brandy, podávané se smetanovou omáčkou, bramborovými noky a lahodnou směsí hub.
 
                    Příprava
- V menší pánvi rozpusťte máslo. 
- Kuře okořeňte muškátovým oříškem a smažte jej v rozpuštěném másle, dokud nezezlátne. 
- Přilijte brandy a flambujte. 
- Přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek, podlijte vínem a posypejte lžičkou Podravka přísady do jídel. 
- Vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 30 minut, podle potřeby přidejte trochu vody. 
- Zatímco se kuře dusí, uvařte noky. 
- Na rozpáleném oleji za stálého míchání osmažte plátky hub. Osolte a opepřete podle chuti. 
- Ozdobte nasekanou petrželkou. 
Servírování: Kuře, smažené žampiony a bramborové noky uspořádejte na talíře a podávejte.
Rada: Smíchejte mouku, smetanu a žloutek a přidejte do omáčky krátce před dokončením. Získáte tak omáčku plné sametové chuti.