Steaky z tuňáka s rukolou a kukuřičným salátem

S těmito steaky z tuňáka s rozmarýnem nemůžete udělat chybu. Pokrm servírujte na honosném lůžku z rukoly a kukuřičného salátu, v kombinaci s kousky červeného pomeranče.

  • 25 min
  • 4 osoby
Steaky z tuňáka s rukolou a kukuřičným salátem

Ingredience

  • 800 g filetu z čerstvého tuňáka
  • 1 polévková lžíce Podravka přísada

Marináda

  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka fenyklu
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml extra panenského olivového oleje

K servírování

  • 100 g rukolových listů
  • 70 g kukuřicového salátu
  • 1 červený pomeranč (100 g)
  • 8 černých oliv
  • balzamikový ocet

Příprava

  1. Tuňáka opláchněte, osušte a nakrájejte na malé steaky.
  2. Připravte marinádu z nasekaných lístků rozmarýnu, fenyklu, česneku a olivového oleje. Steaky z tuňáka ochuťte Podravka přísadou, vložte do připravené marinády a nechejte marinovat po dobu asi 10 minut.
  3. Marinované steaky zprudka osmahněte na rozpálené pánvi po obou stranách tak, aby ve středu steak zůstal růžový.
  4. Na talíři vytvořte lůžko z rukoly a kukuřičného salátu, na který položte steak ozdobený kousky červeného pomeranče a přelitý trochou marinády. Na závěr pokrm pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.

Rada: Dokonale připravené steaky z tuňáka by měly být dobře opečeny na vnější straně a růžové a měkké uvnitř. Tuňák velmi snadno vysychá, proto jej udržujte v šťavnaté vložením do mírně teplého olivového oleje.

Výživové údaje

Energetická hodnota 521 kcal / 2.178 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.