Polévka s rukolou a mořskými ráčky

Tato polévka představuje vrchol kulinářské dokonalosti: spojuje množství lahodných ingrediencí v jedinečně ochucenou polévku s rukolou a krevetami.

  • 25 min
  • 4 osoby
Polévka s rukolou a mořskými ráčky

Ingredience

  • 150-200 g listů rukoly
  • 40 ml olivového oleje
  • 250 g ocásků z krevet nebo mořských ráčků
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g másla
  • 20 g škrobu
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany
  • vícebarevný pepř
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady

Příprava

  1. Lístky rukoly opláchněte a pečlivě vysušte. Na pánvi krátce orestujte malé množství rukolových lístků s trochou olivového oleje. Poté je položte na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.
  2. Na pánev přidejte máslo a rychle orestujte krevety nebo mořské ráčky s trochou utřeného česneku. Přidejte škrob, promíchejte a nakonec přidejte víno. Přilijte 3 šálky vody a přiveďte pokrm k varu. Přidejte jednu polévkovou lžíci Podravka přísady a vařte cca 10 minut.
  3. Jemně nakrájejte osušené lístky rukoly a přidejte je do polévky. Krátce polévku vařte, přidejte smetanu a mletý vícebarevný pepř.

Rada: Před vařením můžete krevety nebo mořské ráčky marinovat v citrónové šťávě. Dbejte však na to, abyste nepřekročili dobu marinování 20 minut. Zabráníte tím příliš výrazné citrónové chuti mořských plodů. Těsně před podáváním můžete přidat nakrájené lístky rukoly a polévku zamíchat. Tím podtrhnete kontrastní chuť rukoly v této krémové polévce.

Výživové údaje

Energetická hodnota 480 kcal / 2.006 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.