Těstoviny s krémovou omáčkou z dýně

  • 90 min
Těstoviny s krémovou omáčkou z dýně

Ingredience

  • 250 g Hokkaidó dýně
  • 250 g červené papriky
  • 1 paličku česneku
  • 500 g rajčat
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • hrst čerstvé bazalky
  • těstoviny k podávání
  • 2 lžičky cibulové pasty Podravka Natur

Příprava

  1. Troubu předehřejeme na 180 C° a připravíme si menší pekáček.
  2. Zeleninu očistíme a pokrájíme na větší kusy – čím tvrdší zelenina, tím doporučuji menší kousky. Vršek paličky česneku seřízneme, aby byli jednotlivé stroužky vidět a mohly se opéct.
  3. Pokrájenou zeleninu rozprostřeme na pekáčku, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca hodinu či dokud nebude zelenina i česnek zcela měkká.
  4. Upečenou zeleninu necháme lehce vychladnout, následně ji přesuneme do mixéru. K zelenině vymáčkneme pečený česnek, přidáme bazalku a rozmixujeme do hladké jemné omáčky, pokud je až příliš hustá, přidáme trochu vody.
  5. Ochutíme cibulovou pastou Podravka Natur, nakonec ochutnáme a případně dochutíme další pastou, solí či pepřem.
  6. Omáčku přidáme k uvařeným těstovinám. Podáváme se strouhaným parmazánem, můžeme přidat i čerstvá cherry rajčata a bazalku.